Snoekkruid
Snoekkruid
Snoekkruid
Snoekkruid
Snoekkruid

Snoekkruid

Pontederia Cordata

9,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Snoekkruid, ofwel Pontederia Cordata, heeft prachtige, blauwe bloemen in langwerpige bloemaren, die zich openen op verschillende tijden van de dag.
Schitterende trossen blauwe bloemen
Sierlijke plant
Voor een exotische look

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Snoekkruid
Snoekkruid
Snoekkruid
 Leverbaar
9,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Afbakenen
  Snoekkruid kan gaan woekeren. Eventueel afbakenen bij plaatsen.
 • Net als de hyacint
  Snoekkruid is ook wel moerashyacint genaamd. De bloeiwijze doet denken aan een hyacint, met gegroepeerde bloemetjes aan de bovenkant van een steel. Snoekkruid bloeit met blauw paarse bloemetjes van juni tot september. De plant kan een hoogte van 80cm bereiken. Met het frisgroene blad en de prachtige bloemen is snoekkruid een graag geziene plant in je vijver.
 • Mand
  Snoekkruid zet je het best in speciale vijvermanden; de plant breidt zich snel uit middels de wortelstokken zodat een kleine vijver zo vol komt te staan als je geen maatregelen neemt. Hoewel de plant winterhard is, kun je de plant extra beschermen door de mand dieper in de vijver te plaatsen wanneer de winterperiode aanbreekt.
 • Botanische naam
  Pontederia Cordata
 • Top-tip
  Snoekkruid, ofwel Pontederia Cordata, heeft veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt houden dus van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan, kan het zijn dat de plant gaat rotten.
 • Leveringshoogte
  15-20 cm
 • Potmaat
  9 cm
 • Volgroeide hoogte
  70 cm
 • Luchtzuiverend
  nvt
 • Makkelijk te verzorgen?
  Snoekkruid, ofwel Pontederia Cordata, heeft een voorkeur voor klei- of leemgrond en staat het liefst in de volle zon of halfschaduw.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  nvt
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Snoekkruid
“Snoekkruid, ofwel Pontederia Cordata, is een sierlijke plant voor in de vijvertuin en wordt ook wel moerashyacint genoemd. Oorspronkelijk komt deze plant voor in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Hij heeft spits hartvormige, donkergroene bladeren gecombineerd met prachtige blauwe langwerpige bloemen. Hij geeft de vijver een kleurige exotische look. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Snoekkruid
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!