Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie

Rode Kafferlelie

Schizostylis Coccinea

7,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De Rode Kafferlelie, ofwel Schizostylis Coccinea, wordt ook wel moerasgladiool genoemd. De bladeren zijn grasachtig, smal, heldergroen en de bloemen helderrood.
Prachtige rode bloemen
Exotische look
Najaarsbloeier

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie
 Leverbaar
7,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Aandacht
  Het is een plant voor de liefhebbers omdat deze absoluut niet tegen de winter kan. Daarom moet hij in die periode dus goed verzorgd worden. Ook kan de Kafferlelie heel slecht tegen droogte. Dus ook in de zomerperiode wat extra aandacht aan geven.
 • Snijbloem
  Met bloemen met 6 kroonbladen, die in trosjes aan lange stengels staan, is de Kafferlelie een zeer goede snijbloem.
 • Lekker niks doen
  Doe vooral niks en Kafferlelie vormt grote pollen en een wolk van bloemen! Na een jaar of wat kan de plant wat teruglopen. Deel dan de pollen en begin opnieuw met niks doen.
 • Botanische naam
  Schizostylis Coccinea
 • Top-tip
  De Rode Kafferlelie, ofwel Schizostylis Coccinea, is niet zeer goed winterhard. Maar in een pot kweken en vervolgens ingraven aan de rand van de vijver, is een betrouwbare oplossing.
 • Leveringshoogte
  15-20 cm
 • Potmaat
  9 cm
 • Volgroeide hoogte
  50 cm
 • Luchtzuiverend
  nvt
 • Makkelijk te verzorgen?
  Rode Kafferlelie, ofwel Schizostylis Coccinea, houdt van zon en van een vochtige humusrijke grond. In de winter extra aandacht nodig.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  nvt
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Rode Kafferlelie
De Rode Kafferlelie, ofwel Schizostylis Coccinea, groeit in moerassen in het oosten van de kaapprovincie van Zuid-Afrika. De bloei vindt plaats van augustus tot oktober met rode, stervormige bloemen. De plant houdt van een beschutte en zonnige standplaats in een vochtige, maar goed doorlaatbare bodem. Het is een echte najaarsbloeier en bloeit, onder gunstige omstandigheden, zelfs tot het begin van de winter door. De prachtige, opvallende bloemen maken van deze plant een echte eyecatcher in je tuin. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Rode Kafferlelie
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!