Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie

Rode Kafferlelie

Schizostylis Coccinea

13,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De Rode Kafferlelie, ofwel Schizostylis Coccinea, wordt ook wel moerasgladiool genoemd. De bladeren zijn grasachtig, smal, heldergroen en de bloemen helderrood.
Zone 1 - zone 2
Exotische look
Prachtige rode bloemen

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie
Rode Kafferlelie
 Leverbaar
13,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Volle zon
  De plant staat graag volle zon tot half-schaduw.
 • Vochtige grond
  Belangrijk is dat de grond licht vochtig blijft, kafferlelie kan namelijk geen droogte verdragen.
 • Extra andacht in de winter
  Het is een plant voor de liefhebbers omdat deze absoluut niet tegen de winter kan. Daarom moet hij in die periode dus goed verzorgd worden. Ook kan de Kafferlelie heel slecht tegen droogte. Dus ook in de zomerperiode wat extra aandacht aan geven.
 • Botanische naam
  Schizostylis Coccinea
 • Top-tip
  De Rode Kafferlelie, ofwel Schizostylis Coccinea, is niet zeer goed winterhard. Maar in een pot kweken en vervolgens ingraven aan de rand van de vijver, is een betrouwbare oplossing.
 • Leveringshoogte
  20-30 cm
 • Potmaat
  18 cm
 • Volgroeide hoogte
  30 cm
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De plant is niet giftig.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Rode Kafferlelie
De Rode Kafferlelie, ofwel Schizostylis Coccinea, groeit in moerassen in het oosten van de kaapprovincie van Zuid-Afrika. De bloei vindt plaats van augustus tot oktober met rode, stervormige bloemen. De plant houdt van een beschutte en zonnige standplaats in een vochtige, maar goed doorlaatbare bodem. Het is een echte najaarsbloeier en bloeit, onder gunstige omstandigheden, zelfs tot het begin van de winter door. De prachtige, opvallende bloemen maken van deze plant een echte eyecatcher in je tuin. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Rode Kafferlelie
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!